Startpagina Jozef van Arimathea Koning Arthur Wearyal hill Tor Avalon Abdij Ynis Witrin Zodiac Gog/Magog Ley lijnen Godin Chalice well Stadje Stonehenge Avebury Over deze website Forum Contact Links mijngastenboek Nieuws Literatuur Over ons 

Stadje

Glastonbury, de stad

Historie

Spirtuele revival

Festival

Omgeving

Herberg " George and Pelgrims inn"

Beroemde "Avalonians"

HistorieDe geschiedenis van Glastonbury gaat terug in de tijd voor het jaar nul. De streek rondom Glastonbury bestond vooral uit moerassen en alleen de hoger gelegen stukken staken boven het water uit. Veel water en mist werd mede oorsprong voor het ontstaan van mythen en legenden. Volgens de archeologen waren de eerste bewoners handelaren en jagers die een dorp op palen hadden gebouwd met ronde hutten. Dit werd later als "The Lake Village" benoemd. Archeologen hebben houten paden gevonden in de moerassen. De village bestond uit ongeveer 90 hutten.In Brittannië woonden ook de kelten verspreid over heel Brittannië waarbij er een duidelijk onderscheid te maken is tussen Wales, Schotland en Ierland, maar ook met het vaste land van Europa.De Romeinen heersten in Engeland en daarna kwamen de Saksische invasies tot in 1094 de Normandiers Engeland veroverden. Van al deze volken is er archeologisch bewijs . In de late middeleeuwen, 1100-1500, ontwikkelde het stadje verder onder impuls van de grootste en rijkste abdij van Engeland.

Spirituele revivalVanaf begin 1900 kwam de belangstelling voor Glastonbury en haar legende en mythen weer meer opgang. De abdij werd aangekocht door de 'Kerk van Engeland" en restauratiewerkzaamheden begonnen. Challice well werd aangekocht door Alice Buchton en zij stimuleerde vele dichters, musici en andere kunstenaars om naar Glastonbury te komen. In de 70er jaren kwam de New Age beweging op gang en werd de belangstelling voor alle mysteriën hernieuwd. Nieuwe inwoners bleven in Galstonbury achter en vermengden zich met de plaatselijke bevolking. Schrijvers hernieuwden de belangstelling voor de oude mythen, auteurs als Geoffrey Ashe over koning Arthur en met name John Michell over een grote variëteit aan onderwerpen omtrent Glastonbury. In het stadje zelf werden nieuwe winkels gevestigd met de nadruk op alternatieve producten zoals heksenattributen, boeken, vegetarische restaurants en edelstenen. Daarnaast is er gedurende het jaar veel aanbod van workshops voor zelfontplooing, zijn er lezingen en manifestaties, de keltische vieringen op de heilige plekken, komen de druïden, wordt er veel kunst gemaakt en blijven de mensen elkaar inspireren. Jaarlijks komen er tienduizenden toeristen en belangstellenden naar Glastonbury.

Artist impressie van moeras-bewoners te Glastonbury

Glastonbury festivalDit popfestival startte in 1970 onder leiding van Michael Eavis en werd oorspronkelijk het Pilton Festival, genoemd. Sinds 1981, wordt dit festival georganiseerd door een lokale boer Michael Eavis met zijn bedrijf Glastonbury Festivals Ltd). Het aantal bezoekers jaarlijks is 135.000 en kaarten zijn snel uitverkocht.

OmgevingRondom Glastonbury zijn er veel wandelroutes uitgezet die langs de belangrijke attracties lopen zoals de Tor, Challice Well en meer. Vanuit Londen rijdend naar Glastonbury komt men letterlijk langs Stonehenge, de neolithische steencirkel. Wat verder weg ligt Avebury met daar vlakbij Silbury Hill, een grote hoge heuvel door mensenhanden gemaakt. Daar ligt ook een graf in de vorm van een langgerekt hunnebed, West Kenneth Long Barrow. Verder is een bezoek aan Wells de moeite waard vanwege de grote gotische kathedraal en het middeleeuwse centrum. Tot slot is ook een bezoek aan de Cheddar Caves de moeite waard, alsook een tochtje naar Bath met zijn Romeinse baden.

Beroemde "Avalonians" Met Avalonian wordt bedoeld mensen die een bepaalde betekenis hebben gehad voor Glastonbury en waarvan die betekenis nog herkenbaar is.John Arthur Goodchild, antiquair en arts, plaatste een"Blauwe schaal" in de Bride's Well aan de voet van Wearyall Hill.Alice Buckton, kocht Challice Well en maakte het tot een ontmoetingsplaats voor kunst en kunstenaars.Welesley Tudor Pole, ondernemer en visionair, die door dromen Glastonbury ontdekte en belangrijk inspirator werd voor Challice Well.Frederick Bligh Bond, architect en spiritueel onderzoeker, deed in 1908 opgravingen bij de abdij en schreef een belangrijk boek " The gate of Remembrance" dat vertelt hoe hij via een medium, kapitein Bartlett in contact stond met overleden monnikken van de abdij. Bond ontwierp ook het Vesica Piscis symbool voor Challice Well.Rutland Boughton, componist van opera's zoals The Birth of Arthur (1913), The Round Table (1916), The Lily Maid (1934), Avalon and Galahad (1945).William Sharp, schrijver onder de naam Fiona Macleod over de oude keltische Mysteriën.Dion Fortune, Violet Firth, later Evans, lid van de Golden Dawn, startte in 1926 haar eigen order, The Society of Inner light vanuit Challice Orchard. Zij schreef "Avalon of the Heart".Katherine maltwoord die het boek:"A guide to Glastonbury's temple of the stars" schreef.Geoffrey Ashe, schrijver, woont in hetzelfde huis als Dion Fortune en heeft vooral over Koning Arthur geschreven, de Tor en de verbanden daartussen.John Michell, schrijver van veel boeken over Glastonbury met als beroemdste "The View over Atlantis" waarin hij Atlantis, leylijnen en de tor met elkaar verbond.

Goodchild

Alice Buckton

Tudor Pole

John Michell

Geoffrey Ashe

Maltwood

Dion Fortune

Bligh Bond

Boughton

Fiona Mecleod

Wells

Filmpje Glastonbury

Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.